KNS-logotyp Kaggens Fågelsida

Kaggens mobilfågelsida

Hussvala

Familjenamn:Svalor
Vetenskapligt familjenamn:Hirundinidae
Vetenskapligt namn:Delichon urbicum
Engelskt namn:Northern House-Martin
Häckningsområde:Häckar i hela Sveriga, men är inte så vanlig längre.
Flyttvanor:Hussvalan är en flyttfågel, som tillbringar vintrarna i Afrika.
Storlek:Längd: ca 14 cm, vingspann: ca. 28 cm och vikt: ca 18 g.
Fältkännetecken:Hussvalan är en liten fågel, som enklast skiljs från andra svalor genom sin kritvita övergump.

Observationer

Hussvala. Foto: Kaggen.
Fig. 113:1. Bilden visar hussvalor, som uppehåller sig vid den fina fågellokalen Ballum Sluse på Jyllands sydvästkust i Danmark. Datum: 2017-08-01.

 

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige Licens.