KNS-logotyp Kaggens Fågelsida

Kaggens mobilfågelsida

Gråhakedopping

Familjenamn:Doppingar
Vetenskapligt familjenamn:Podicipedidae
Vetenskapligt namn:Podiceps grisegena
Engelskt namn:Red-necked Grebe
Häckningsområde:Häckar sparsamt i Götaland och södra Svealand.
Flyttvanor:Gråhakedoppingen är en flyttfågel , som tillbringar vintrarna efter södra och västra Europas kuster.
Storlek:Längd: ca 45 cm, vingspann: ca 82 cm och vikt: ca 800 g.
Fältkännetecken:Gråhakedoppingen har svart hjässa, svart näbb med gul näbbrot, vit haka och kind samt rödbrun hals och bröst. Kroppen är grafitgrå med mörk ryggsida och ljusare sidor.

Observationer

Gråhakedopping. Foto: Kaggen.
Fig. 121:1. Gråhakedopping fotograferad vid Dalkarlskärret. Datum: 2018-04-28.

 

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige Licens.