KNS-logotyp Kaggens Fågelsida

Kaggens mobilfågelsida

Stjärtand

Familjenamn:Andfåglar
Vetenskapligt familjenamn:Anatidae
Vetenskapligt namn:Anas acuta
Engelskt namn:Northern Pintail
Häckningsområde:
Flyttvanor:
Storlek:
Fältkännetecken:

Observationer

Stjärtand. Foto: Kaggen.
Fig. 82:1. Stjärtandpar, som rastar utanför Wiks strandäng. Notera den vita strimman, som syns på första och sista bilden. Den är karakäristisk för hanen och går från halsen upp till nacken. På den andra bilden ser man hanen till vänster, som har en längre stjärt än honan. Datum: 2016-04-01.

 

Creative Commons-licens
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 2.5 Sverige Licens.